Programul Casa Eficientă Energetic 2020 se adresează proprietarilor de case deja construite din România, care doresc să efectueze lucrări destinate creșterii eficienței energetice în locuințe.

Lucrări de renovare decontate prin Programul Casa Eficientă Energetic 2020

Printre lucrările de renovare energetică a casei tale pot fi:

 • înlocuirea tâmplăriei exterioare existente, cu tâmplărie termoizolantă;
 • izolarea termică a elementelor de construcție exterioare opace (pereți exteriori, terase, învelitoarea șarpantei și alte elemente similare);
 • izolarea termică a planşeului peste sol și/sau peste ultimul nivel al clădirii;
 • instalare/reabilitare/modernizare a sistemelor de încălzire și de preparare și utilizare a apei calde de consum;
 • achiziționarea și montarea de sisteme de ventilare mecanică cu recuperare a căldurii (eficiența minimă de recuperare a căldurii 75%);
 • lucrările de reabilitare/modernizare a sistemului de iluminat;
 • sisteme de umbrire exterioară (obloane, jaluzele etc.) cu reglare manuală sau cu reglare automată inteligentă;
 • creșterea etanșeității la aer a anvelopei clădirii și la montarea tâmplăriei termoizolante;
 • asigurarea continuității stratului etanș la nivelul îmbinărilor sau străpungerilor în anvelopa clădirii;
 • repararea acoperişului tip terasă/şarpantă, inclusiv repararea sistemului de colectare a apelor meteorice de la nivelul terasei, respectiv a sistemului de colectare şi evacuare a apelor meteorice la nivelul învelitoarei tip şarpantă;
 • refacerea finisajelor interioare în zonele de intervenţie;
 • repararea trotuarelor de protecţie, în scopul eliminării infiltraţiilor la infrastructura clădirii;

Vezi criteriile de eligibilitate ale cheltuielilor pentru a face acele lucrări / servicii /  echipamente care sunt finanțate în proporție de 60% de către AFM.

Durata lucrărilor de renovare

Odată ce te-ai decis că vrei să aplici și ai verificat eligibilitatea beneficiarului, a proiectului, și a cheltuielilor, primul pas este să comanzi CPE-ul inițial și auditul energetic inițial pentru casă. Abia apoi, te poți înscrie în program.

Dacă te interesează să aplici la Programul Casa Eficientă Energetic și ai nevoie de consultanță, suntem alături de tine pe întreaga perioadă de desfășurare a programului.

De la înscrierea cererii online, la depunerea dosarului și semnarea contractului trec aproximativ 5-6 luni. Apoi, urmează 18 luni de execuție (efectuarea lucrărilor de renovare energetică a casei) care se încheie cu depunerea dosului de decontare la AFM. După ce beneficiarul recuperează cei 60% din cheltuielile eligibile, urmează perioada de monitorizare a proiectului ce va dura 12 luni de zile. Aproximativ 3 ani de zile durează toate activitățile incluse în program.

Aproximativ 3 ani de zile durează toate activitățile incluse în program. Află mai multe despre serviciile noastre de consultanță.

8 Comentarii

 1. Buna ziua ma intereseaza acest program dar am experieta celor de dinainte la care am accesat dar fara succes deorece regula primul venit primul servit a fost mai de graba prima cunostinta prima relatie ore acum tot la fel?

  • getaenergeta Răspunde

   Buna ziua!

   Multumim pentru intersul acordat serviciilor oferite de Geta Energeta. Vom reveni pe email cu pasii necesari pentru a va inscrie in programul „Casa Eficienta Energetic”, impreuna cu un draft de contract pentru a va face cunoscute conditiile de colaborare cu noi. In ceea ce priveste experienta dvs. acumulata din alte programe similare, nu ne putem pronunta.

 2. Pana la 15 Septembrie termin casa la rosu, acum se lucrează la Acoperis, pot accesa programul?

 3. Buna seara,

  Momentan incalzirea o realizez cu centrala electrica, iar ACM de la boiler electric, motiv pentru care casa este in categoria energetica B. Oare daca trec la centrala in condensare pe gaz, o sa trec la categoria A? In momentul de fata, pe certificatul energetic actual, sunt la categoria C pentru incalzire, B pentru apa calda si A la restul categoriilor. Oare s-ar incadra la cheltuieli eligibile realizarea bransamentului la reteaua de gaz si proiectarea si executia retelei de gaz din curte si din casa? Intreb pentru ca zilele acestea s-au apucat in sfarsit cei de la gaz sa faca extinderea de retea si la noi pe strada, dupa tot felul minciuni timp de 2 ani.

  Multumesc!

  • Buna ziua. Realizarea bransamentului la reteaua de gaz nu se numara printre lucrarile eligibile in program, in schimb este inclusa achizitia si montajul centralei termice. Vom reveni prin e-mail cu toate informatiile necesare. Va multumim!

 4. Buna ziua!
  Daca in acest moment incalzesc casa cu o centrala pe lemne cu gazeificare si doresc sa achizitionez o centrala pe gaz in condensare, aceste cheltuieli cu achizitia si montajul acesteia se incadreaza in acest program?

  Multumesc frumos!

  • Buna ziua,

   Da, centrala pe gaz in condensare este eligibila in program (achizitie si montaj), insa pentru a putea accesa fondurile nerambursabile, va fi nevoie sa implementati un set minim de solutii de renovare, conform propunerilor auditorului energetic si in conformitate cu ghidul de finantare.
   Pentru mai multe informatii, va stam la dispozitie la telefon 0752323323.

Scrie un comentariu