Performanţa energetică a clădirii este energia efectiv consumată sau estimată pentru a răspunde necesităţilor legate de utilizarea normală a clădirii, necesităţi care includ în principal: încălzirea, prepararea apei calde de consum, răcirea, ventilarea şi iluminatul.

Cum se determină?

Performanţa energetică a clădirii se determină conform unei metodologii de calcul şi se exprimă prin unul sau mai mulţi indicatori numerici care se calculează luându-se în considerare izolaţia termică, caracteristicile tehnice ale clădirii şi instalaţiilor, proiectarea şi amplasarea clădirii în raport cu factorii climatici exteriori, expunerea la soare şi influenţa clădirilor învecinate, sursele proprii de producere a energiei şi alţi factori, inclusiv climatul interior al clădirii, care influenţează necesarul de energie.

Indicatori de performanță

Performanţa energetică a clădirii/unităţii de clădire este exprimată, în principal, prin următorii indicatori de performanţă:

  1. clasa energetică (A, B, C, … G);
  2. consumul total specific de energie (kWh/m2 an);
  3. indicele de emisii echivalent CO2 (kgCO2/m2 an).
Cei 3 indicatori de performanță apar pe prima pagina a Certificatului de Performanță Energetică pentru clădiri

2 Comentarii

  1. soare constantin Răspunde

    buna ziua,
    vreau sa accesez programul CASA EFICIENTA ENERGETIC; am o casa la țară in jud. Olt, fara sistem de incalzire si vreau sa decid sa cumpar o pompă de incalzire; indeplinesc conditiile de eligibilitate; daca programul incepe in septembrie ar trebui incepută procurarea documentelor, dar apoi poate interveni un anunț privind data eliberarii lor! Vreau sa stiu când, dacă si ce puteti face dvs. in acest sens. Multumesc!

Scrie un comentariu