Programul Casa Eficientă Energetic 2020 este un program administrat de către AFM, se adresează persoanelor fizice și face referire la efectuarea de lucrări destinate creșterii eficienţei energetice în locuințe unifamiliale.

Banii care se oferă prin program provin din veniturile rezultate din vânzarea certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră încasate la Fondul pentru mediu.

În vederea accesării unei investiții de până la 70.000 lei (fonduri nerambursabile) pentru eficientizarea energetică a propriei locuințe (exclusiv case aflate in proprietatea persoanelor fizice), Geta Energeta vine în sprijinul solicitanților cu servicii de consultanță pe toată durata programului de finanțare.

Împreună cu noi vei știi în permanență care este calendarul programului și ce acțiuni trebuiesc întreprinse. 

Important! 
Dacă v-ați înscris deja în cadrul Programului "Casa Eficientă Energetic", în aplicația informatică de pe site-ul AFM și ați constatat că documentația NU este valabilă și/sau completă la data înscrierii (ex. nu ați solicitat certificatul de atestare fiscală, extrasul de carte funciară, etc.), atunci transmiteți un e-mail, la adresa cee@afm.ro, prin care solicitați invalidarea înscrierii.
Cei aflați în această situație se pot înscrie din nou în aplicație la momentul la care au documentația completă și valabilă.

Durata Serviciilor de Consultanță

Serviciile de consultană oferite de Geta Energeta pentru programul Casa Eficientă Energetic 2020, sunt structurate pe principalele activități din calendarul programului ilustrat în imaginea de mai jos.

program casa eficienta energetic
Calendar estimativ de activități pentru Programul Casa Eficientă Energetic 2020

Vezi și forma detaliată a calendarului de desfășurare a activităților în cadrul Programului Casa Eficientă Energetic 2020, estimat în baza Ghidului Programului, aflat în dezbatere publică.

Lista de Servicii de Consultanță pentru programul Casa Eficientă Energetic 2020

În prestarea serviciilor noastre de consultanță pentru Programul Casa Eficientă Energetic, am identificat 4 pași simpli, pe care îi vom urma împreună.

Pasul 1 – Consultanță la înscriere și depunere dosar de finanțare

 • Verifică,  împreună cu Beneficiarul, criteriile de eligibilitate pentru înscrierea în programul Casa Eficientă Energetic
 • În baza unei împuterniciri notariale, acționează în numele Beneficiarului și îl reprezintă cu puteri depline în fața AFM, atât pentru înscrierea în program cât și pentru depunerea dosarului de finanțare și a cererii de decontare.
 • Precompletează împreună cu Beneficiarul cererea de înscriere în program;
 • Elaborează împreună cu Beneficiarul dosarul de finanțare (anexe la dosarul de finanțare: certificat de atestare fiscală, extras de carte funciară,  CPE și Audit energetic, deviz general lucrări);
 • Informează Beneficiarul privind orice modificare a programului în vigoare, care ar putea duce la modificarea structurii dosarului de finanțare, a termenelor de depunere, sau a eligibilității dosarului.
 • Depune dosarul de finanțare, în termen de maxim 60 zile de la publicarea listei solicitanților online, la sediul AFM.
 • Raportează Beneficiarului rezultatele privind acceptarea sau respingerea dosarului. Oferă asistență în formularea contestațiilor, dacă e cazul.

Pasul 2 – Consultanță la semnarea contractului de finanțare și implementarea proiectului

 • Oferă consultanță la semnarea Contractului de Finanțare cu AFM, în vederea depunerii contractelor semnate în maxim 60 de zile de la data în care se anunță online semnarea contractelor.
 • Oferă asistență în comunicarea cu AFM pe toată durata implementării proiectului;
 • Oferă asistență și îndrumări în comunicarea cu furnizorii subcontractați de către Beneficiar astfel încât să se respecte termenele de livrare și cerințele de performanță energetică prevăzute prin program.

Pasul 3 – Consultanță Post-Renovare |Dosarul de decontare

 • Elaborează împreună cu Beneficiarul dosarul de decontare a cheltuielilor eligibile.
 • Depune dosarul de decontare, în termenul prevăzut în program, la sediul AFM.
 • Raportează Beneficiarului rezultatele privind acceptarea/ refacerea dosarului de decontare, și, după caz, oferă asistență în pregătirea și transmiterea notificărilor de răspuns către AFM.

Pasul 4 –  Perioada de monitorizare a proiectului

 • Asistă Beneficiarul la întocmirea Rapoartelor de Monitorizare și îndrumă la respectarea termenelor de livrare către AFM.
 • Informează Beneficiarul privind orice alte modificări ale programului în vigoare, care ar putea duce la modificarea  obligațiilor acestuia pe perioada de monitorizare a proiectului, după caz.

Tarife servicii de consultanță pentru programul Casa Eficientă Energetic 2020

 • Consultanță accesare fonduri nerambursabile pentru o Casă – Parter: 2.500 Lei
 • Consultanță accesare fonduri nerambursabile pentru o Casă P+1: 2.500 Lei
 • Consultanță accesare fonduri nerambursabile pentru o Casă P+2: 2.500 Lei

Dacă vrei să te înscrii în programul Casa Eficientă Energetic 2020, noi te putem consulta pe toată durata programului.  Te consiliem de la pregătirea cererii de înscriere până la decontarea cheltuielor eligibile de către AFM și inclusiv pe perioada celor 12 luni de monitorizare post-implementare proiect.

Comandă online pachetul de consultanță! 

Tarife promoționale* de pachet, pentru Programul Casa Eficientă Energetic 2020

Dacă pe lângă serviciile de consultanță comanzi și auditul energetic inițial și certificatul de performanță energetică inițial,  atunci îți oferim un tarif total promoțional.

Consultanță pentru accesare fonduri nerambursabile pentru o Casă (parter; P+1; P+2): 2.000 Lei

*Tariful promoțional este valabil dacă serviciile de consultanță se comandă împreună cu cele de audit și certificare energetică.

Comandă aici pachetul complet de servicii pentru Programul Casa Eficientă Energetic, atât audit și certificare energetică cât și servicii de consultanță !

99 Comentarii

 1. Tintorescu Alina Răspunde

  Buna, sunt interesata de consultanta. Mă puteți contacta la telefon 072******.
  a************u@gmail.com

   • Codrut SUSALA-VASILESCU Răspunde

    Va intreb daca astazi incepem obtinerea documentelor care se depun odata cu cererea de finantare mai avem sanse avand in vedere ca deja s-au inscris in jur de 3000 de persoane?

  • getaenergeta Răspunde

   Programul Casa Eficienta Energetic este destinat exclusiv renovarii energetice a caselor, locuinte unifamiliale. Nu se aplica pentru apartamente (unitati de cladire).

   Va recomandam sa va adresati asociatiei de proprietari de care apartineti, pe considerentul ca puteti accesa programe pentru reabilitarea energetica a blocurilor.

 2. Moldoveanu Catalin Răspunde

  Buna ziua

  Avem o casa in sect 3 si ne intereseaza programul casa eficienta energetic,
  0722******

  • getaenergeta Răspunde

   Buna ziua. Veti fi contactat de unul dintre colegi cu toate informatiile necesare

   • Buna ziua !
    Am cumparat o casa prin programul Prima Casa in 2019, pe care urmeaza sa o renovam. Pentru accesare a fondului”casa eficienta energetic” Trebuie sa cer acordul banci sau nu e e nevoie ?
    Va multumesc anticipat !

    • Buna ziua! Prin program nu vi se cere sa aveti acordul bancii. Acum depinde cum ati agreat cu banca, cand ati semnat contractul pt prima casa, e posibil sa fie necesar sa ii instiintati.

 3. Buna, sun interesat de consultatnta puteti sa ma contactati va rog la numarul 07********. Va multumesc!

 4. MITRICIOIU MARCELA Răspunde

  Buna, sun interesat de consultatnta puteti sa ma contactati va rog la numarul 07********. Va multumesc!

 5. casa este din caramida amenajata la interior. Nu este anvelopata. Nu am nici un sistem de incalzire a locuintei sau a apei menajere. Instalatiile pentru calorifere+apa sunt efectuate. Ma incadrez in program?

  • Dacă casa nu este în construcție, adică dacă s-a făcut recepția lucrărilor in acest stadiu teoretic sunteți eligibil pentru finanțare. Va rugam sa reveniti prin email la office@getaenergeta.ro cu fisa cadastrală / informații despre stadiul construcției.

 6. Buna ziua. As dori sa fiu contactat in legatura cu accesarea unui astfel de proiect. Nr telefon 07********. Multumesc

 7. Buna dimineata,

  Doresc sa comand pachetul complet de servicii pentru Programul Casa Eficientă Energetic, atât audit și certificare energetică cât și servicii de consultanță.

  Va rog sa-mi comunicati cum trebuie sa procedez in continuare.

 8. Ivancea Marius Adrian Răspunde

  Sunt interesat de consultanta pentru o casa P+M jud. Calarasi, sat Satnoieni.
  tel 07********

 9. Buna ziua,
  O casa doar cu receptie partiala facuta, este eligibila in program? Tin sa mentionez ca primaria a „recomandat” amanarea receptiei avand in vedere ca nu exista utilitati ( tot in sarcina lor). Daca raspunsul este pozitiv as fi interesat de serviciile dvs.

  Cu stima,
  Ursache

 10. Buna ziua,

  Sant proprietarul unei case in satul Ileni, comuna Mindra, judetul Brasov.
  Doresc sa ma inscriu in Programul Casa Eficientă Energetic.
  Am comandat la o fima din zona in care locuiesc raport de audit și a certificatului de performanta energetică, deoarece doar azi am vazut ca dvs. oferiti servicii complete in acest sens.
  Doresc din partea dvs. servicii de consultanță pe toata durata programului de finanțare si a derularii proiectului.
  Mai exista posibilitatea de a colabora cu dvs. in continuare?
  Va multumesc.

 11. Bună ziua,
  Ma interesează proiectul, și vreau mai multe informații în vederea unei colaborări.
  07********
  Adrian Mutu.

 12. Buna ziua!
  Sunt coproprietar la casa parinteasca cu o cota de 5/8.Cota de 3/8 apartine celor 4 frati ai mei.
  As dori consiliere pentru obtinerea actelor si demersului necesare implementarii programului.
  Astept raspuns!

 13. Catalin Valentin Stoica Răspunde

  Buna ziua.
  Ma intereseaza implementarea programului pentru o casa in Jud. Vrancea.
  Va rog sa imi trimiteti mai multe informatii.
  Multumesc.

 14. Buna ziua,

  Overtake rate valabila doar pentru București?
  In caz contrar, va rog sa ma contactați.
  Mulțumesc,

 15. MORARIU FLORICICA Răspunde

  Buna dimineata

  Ma intereseaza implementarea programului .Va rog sa imi trimiteti mai multe informatii.
  Multumesc

   • Petrica Stancila Răspunde

    Buna seara !
    Va rog sa ma contactati ,pentru realizarea integrala a documentatiei ,necesara programului de reabilitare energetica a casei proprietate tip P.
    Tel 07******** -Petrica

 16. Buna seara. Sunt interesat de proiect, am o parte din acte pregătite, doresc consultanta la implementarea proiectului. Mulțumesc.

 17. Buna ziua,

  Va rog sa ma contactati,pentru a comanda un program complet de servicii ,necesare reabilitarii energetica a locuintei propietate de tipul P.

 18. Bună seara as dori si eu un proiect complet + certificat de performanță energetică în Arad dacă se poate. Mulțumesc.

 19. Buna ziua!
  Detin o casa in jud. Iasi, minicipiul Iasi (parter, 75 mp), pe care doresc sa o renovez si as dori sa stiu cat ar costa certificatele energetice (initiale si final), auditul energetic si raportul de implementare, pentru programul casa eficienta? Care ar fi termenul de realizare al certificatului energetic initial si al auditului? Auditul energetic va cuprinde si cerintele acetui program (estimare costuri)?
  Va multumesc!

 20. Dáné Erzsébet Răspunde

  Bună ziua. Sunt proprietara unei case de 100mp , situată în mun.Tg.Mureș. Casa este într-o stare foarte bună. Sunt interesată la înscrierea în programul Casă eficientă energetic. Dacă aș porni acum procedura, aș mai avea șanse să mă încadrez în program?
  Mulțumesc

 21. Buna ziua,

  Programul se poate aplica si pentru un imobil aflat in constructie ( acum la rosu ), doar cu acoperis?

  • Buna ziua,
   Programul se adreseasa caselor deja existente (sa aveti PVRTL, extras de carte funciara).
   Casele in curs de construire se supun unor cerinte de performanta energetica ridicata, prin Autorizatia de Construire. Conform legislatiei in vigoare, la orice noua locuinta construita, consumul de energie pentru functionarea casei (incazire, racire, iluminat, incalzire apa calda, ventilatie) ar trebui sa fie aproape egal cu zero #nZeb.
   Casele in curs de construire, fiind oricum viitoare locuinte de clasa A din Romania, nu au fost incluse in acest Program (de renovare energetica).

 22. Buna ziua,
  Astazi 15.09.2020, m am inscris in programul casa eficienta enrgetic, am receptia casei dar nu am inca inscrierea in cartea funciara a imobilului, sunt interesat de o consultanta in vederea accesarii acestor fonduri,multumesc

  • Buna ziua! Veti primi pe email cateva intrebari suplimentare,urmand sa stabilim eligibilitatea proiectului dvs. in cadrul Programului Casa Eficienta Energetic 2020, impreuna cu pasii urmatori, dupa caz.

 23. serbanoiu denisa Răspunde

  Locuiesc in cartierul Magnolia care aparține localității Pielesti . Locuiesc intr o casa care este împărțită in 2 apartamente.
  Apartamentul nostru este la etaj și deasupra am un pod pe care vrem sa îl izolam . De asemenea , vrem sa schimbam și geamurile care deși sunt din termopan , bate vântul pe lângă ele . Am un credit prima casa in derulare .
  De asemenea menționez ca pe proiect și contract nu apara podul pentru ca intrarea in pod se face pe la noi prin casa. Adresa pe buletinele noastre este pe Craiova .

  • La prima vedere intelegem ca detineti un imobil intr-o locuinta multifamiliala (dvs. aveti doar unul dintre apartamente, iar o terta parte detine apartamentul – de la parter).
   Verificati in extrasul de carte funciara daca aveti si carte funciara colectiva si carte funciara individuala, iar daca asa este atunci nu va puteti inscrie in cadrul acestui Program.
   Prin program sunt eligibile locuintele unifamiliale, care au o singura carte funciara individuala.

 24. Codrut SUSALA-VASILESCU Răspunde

  Avand in vedere ca s-au inscris in program aproape 3000 de persoane mai avem sanse daca in acest moment incepem obtinerea documentelor! Ma puteti suna la tel 07…..# .

  • Veti primi pe email, un set de intrebari pentru a verifica eligibilitatea solicitarii pentru Programul Casa Eficienta Energetic 2020.
   Programul a permis inscrierea unui numar mare de solicitanti, care nu au avut documentele cerute in Ghid, astfel o mare parte din inscrieri vor fi invalidate. Este un risc asumat la libera alegere. Multumesc!

 25. Codrut SUSALA-VASILESCU Răspunde

  Ma intereseaza daca nu este prea tarziu o oferta completa consultanta +Certificat+raport de audit energetic!

 26. Bună ziua,
  Sunt interesat de program, dar nu am cunoștințele necesare și nici vocabularul pentru o comunicare în scris.
  Dacă e posibil, vă rog să mă contactați la telefonul 07********.
  Cu respect și mulțumiri!

 27. Buna sara, am o casa cu curte mare si acolo vreau sa fac un drum privat de 100 m, pentru iluminarea acestu drum ar fi eligibil acest program? Multumesc

  • Buna ziua. Programul Casa Eficienta Energetic nu pare potrivit pentru ce aveti nevoie, nu aveti cum sa obtineti finantare pentru iluminarea drumului respectiv prin acest program.

 28. Ma intereseaza implementarea programului
  .Va rog sa imi trimiteti mai multe informatii.
  Multumesc

 29. Buna ziua,

  Va rog sa-mi transmiteti o oferta pentru un certificat energetic + raport de audit energetic + raportul final prin care se face dovada ca locuintei i-a fost imbunatatit gradul de eficienta energetica.

  Pentru o cheltuiala de 10000 de lei (schimbat 4 geamuri, 2 usi, izolat pereti), se merita, mai ales ca banii sunt rambursati dupa 18 luni?

  Multumesc anticipat.

 30. Nagy Piroska Irma Răspunde

  Buna ziua,

  Sant proprietara unei case in municipiul Sat Mare, judetul Satu Mare.
  Doresc sa ma inscriu in Programul Casa Eficientă Energetic.
  Am comandat la o fima din zona in care locuiesc raport de audit și a certificatului de performanta energetică, deoarece doar azi am vazut ca dvs. oferiti servicii complete in acest sens.
  Doresc din partea dvs. servicii de consultanță pe toata durata programului de finanțare si a derularii proiectului.
  Mai exista posibilitatea de a colabora cu dvs. in continuare?
  Va multumesc.

 31. Niculăescu Ionel Răspunde

  Bună ziua, am o casă în curs de renovare(am schimbat acoperișul). M-ar interesa pachetul complet al ofertei dumneavoastră

 32. Nagy Piroska Irma Răspunde

  Buna ziua!
  Detin o casa in jud. Satu Mare, minicipiul Satu Mare (parter, 100 mp), pe care doresc sa o renovez si as dori sa stiu cat ar costa certificatele energetice (initiale si final), auditul energetic si raportul de implementare, pentru programul casa eficienta? Care ar fi termenul de realizare al certificatului energetic initial si al auditului? Auditul energetic va cuprinde si cerintele acetui program (estimare costuri)?
  Va multumesc!

 33. Buna seara. Detin o casa pe parter. Mentionez faptul ca locuinta este intabulata de o luna de zile si este construita la rosu in momentul de fata, acoperis si geamuri. Inca nu sunt bagate instalatiile sanitare. Ma pot incadra in program? Va multumesc.

  • Buna ziua. Casa la rosu nu este eligibila in program. Trebuie sa aveti receptia finala pentru a putea acesa fondurile de renovare energetica.

 34. Buna,
  Tocmai ce am aflat de acest program casa eficienta energetic. Credeti ca mai avem timp pentru depunerea cererii de inscriere?

 35. Buna ziua. Ma înteresaza oferta completa Consultanta +Raport de Audit energetic. Dacă e posibil, vă rog să mă contactați la telefonul 0*********. Multumesc.

 36. Buna ziua si La multi ani! As vrea sa stiu daca se mai pot depune cereri de finantare pentru acest program. Multumesc!

 37. Calin Virgil MAIER Răspunde

  Buna ziua.

  Ma interseaza si pe mine acest program dar nu am gasit pina acum o firma ca a dumneavoastra care sa ofere asistenta totala pe tot parcusul programului si mi se pare foarte complicat totul.
  Si am vazut la ce ati raspuns la mesajul dinaintea mea ca inca se pot face inscrieri? Daca da in prima faza as avea o intrebare si anume:
  banii care ii ofera statul se obtin la final? adica pentru efectuarea lucrarilor eu trebuie sa dispun de toata suma?

  Multumesc.

  Calin

  • Buna ziua. Va putem ajuta cu tot ce aveti nevoie pentru a aplica in program si va asistam pe toata perioada de implementare si monitorizare.
   Legat de inscrieri – da, inca sunt deschise pana la epuizarea bugetului pus la dispozitie. Cheltuielile pentru renovare vor trebui acoperite in totalitate de dumneavoastra urmand a va recupera banii dupa implementarea proiectului. Veti fi contacta de catre colegi cu toate detaliile necesare. Va multumim!

 38. Buna ziua ! As vrea sa stiu daca se mai pot depune cereri de finantare pentru acest program. Multumesc!

Scrie un comentariu