AHK România realizează un proiect de colaborare economică româno-germană cu tema „Eficiență energetică și energii regenerabile în clădiri publice”, care se adresează firmelor românești și germane interesate să dezvolte afaceri bilaterale în domeniul eficienței energetice a clădirilor.

Scopul este promovarea pe plan local a sistemelor și produselor germane din acest domeniu precum și inițierea unor parteneriate româno-germane în domeniul energiei. Finanțarea proiectului provine de la Ministerul Federal al Economiei și Energiei din Germania în cadrul programului „Energy Solutions made in Germany”.

Simpozionul de anul acesta a avut loc loc in mediul virtual, iar discursul de deschidere al evenimentului a fost tinut de catre Sebastian Metz, Director General AHK România impreuna cu Ahmed Bekov, Șef al Secției Economice și Comerciale, Ambasada Germaniei la București.

Printre subiectele de discuție s-au numărat atât:

  • Eficiența energetică în România – Noutăți în legislație și activitatea ANRE” prezentat de Zoltan Nagy-Bege, Vicepreședinte ANRE (Autoritatea Națională de Reglementare În Domeniul Energiei) , cât și
  •  “Proiectarea optimă a clădirilor în scopul realizării unor clădiri cu consum de energie aproape de zero (NZEB) – și pentru clădiri publice” prezentat de Prof. Ludwig Rongen, RONGEN ARCHITEKTEN PartG mbB.

La acest simpozion, am avut prilejul să participam și noi, Geta Energeta, unde am aflat despre oportunitățile pe care le au companiile germane în domeniul clădirilor eficiente din punct de vedere energetic în România, iar Prof. Dr. Emilia Cerna Mladin, Președintele Asociației Auditorilor Energetici pentru Clădiri din România ne-a vorbit despre clădirile eficiente din punct de vedere energetic în România.

Companii precum Deutsche Energiesysteme GmbH, EcoSyst GmbH, mfh systems GmbH au prezentat solutii de încalzire, aer condiționat și ventilație.

Sursa: AHK Romania

Scrie un comentariu