Zodiile din sezonul rece sunt mai interesate in a-si optimiza casele din punct de vedere energetic

Daca te-ai nascut iarna, esti mai dornic sa iti renovezi casa din punct de vedere termic si energetic, conform unui studiu realizat de Geta Energeta pe Solicitantii inscrisi in Programul Casa Eficienta Energetic pentru persoane fizice.

Poate ca simti frigul mai puternic, sau nu mai vrei sa simti frig niciodata in viata ta, noi nu stim motivele din spatele acestor alegeri, dar cert este ca cei nascuti in zodiile Capricorn, Varsator si Pesti reprezinta 47% din totalul Clientilor nostri, pentru care am depus dosarul de finantare la sediul AFM.

Nu este o gluma de 1 aprilie, este un „fun fact” rezultat in urma unor calcule statistice facute pe un esantion reprezentativ de 100 de Solicitanti ai Programului Casa Eficienta Energetic 2020.

Grafic 1. –  Solicitanții CEE 2020 pe zodii

In acelasi timp, zodiile cel mai putin interesate de renovarea propriilor locuinte sunt: Leu (2%), Fecioara  (3%), Scorpion (2%) si Sagetator (3%).  Nu este de mirare, daca ne gandim la Leu si Fecioara, nasculte in lunile iulie si august, cele mai calduroase luni din an.

Surprizele vin din partea zodiilor Rac (12%) si Balanta (10%) care in ciuda vremii frumoase in care s-au nascut, totusi acorda o atentie semnificativa nevoilor viitoare si sunt echilibrati si vizionari cand vine vorba de nevoile lor materiale si nevoile familiei.

Reprezentantii sexului puternic detin majoritatea, cand vine vorba de solicitantii Programului Casa Eficienta Energetic 2020.

Doar 1/3 din totalul Solicitantilor in Program sunt persoane de sex feminim (33%).

Majoritatea, 67% din cei care au depus deja dosarul de finanțare la AFM sunt bărbați.    

Grafic 2. – Solicitanții CEE 2020 pe grupe de sex

Cel mai accesat prag de finantare este 55.000 lei

Cand vine vorba de pragurile de finanțare pe care le pot solicita aplicatii in Programul Casa Eficienta Energetic 2020, pragul cel mai accesat este cel de 55.000 lei, pragul de mijloc.

Aproape 70% din dosarele de finanțare depuse  de Geta Energeta la AFM vizează pragul mediu de finanțare.

Extremele, pragul minim de 40.000 lei si respectiv cel maxim de 70.000 lei sunt cel mai putin solicitate.

Putin peste 15% dintre solicitanți au reușit sa aplice pentru pragul maxim de finanțare, dat fiind cerințele ridicate pentru a primi 70.000 lei de la stat, in forma de sume decontabile nerambursabile. Aceștia, pe lângă asigurarea unei reduceri procentuale de cel puțin 60% a emisiilor de CO2 si a consumului total de energie finala, trebuie sa  își monteze in mod obligatoriu si un sistem centralizat de ventilare mecanică cu recuperarea căldurii.

Grafic 3. Solicitanții CEE 2020, pe praguri de finanțare

La polul opus, tot putin peste 15% sunt solicitantii care au cerut pragul minim de finantare. Acestia trebuie sa asigure o reducere procentuala de minim 40% a emisiilor de CO2 si a consumului total de energie finala. Pentru pragul minim de finantare si cerintele sunt mai putin exigente, dar mult peste normativele in vigoare  din Romania, privind eficienta energetica pentru cladiri.

Care sunt zodiile care au cerut cei mai multi bani?

Balantele si gemenii sunt cele mai interesate de pragul maxim de finantare, respectiv 70.000 lei. Din totalul solicitantilor care au cerut pragul maxim de finantare  balantele si gemenii reprezinta aproape 50%.

Restul cererilor pentru pragul maxim de finantare provin de la zodiile Taur, Rac, Fecioara, Capricorn si Pesti. Fiecare zodie reprezentand o proportie de 11% din totalul solicitantilor care au optat pentru cei mai multi bani.

Berbecul, scorpionul, sagetatorul si varsatorul nu se arunca la multi bani, mai ales cand riscurile sau pretentiile sunt foarte mari. Ei  prefera sa mearga pe o siguranta mai ridicata, in ciuda decontarilor mai mici, majoritatea acestora optand pentru cel mai mic prag de finantare.

Grafic 4. Solicitanți CEE 2020, pe zodii si praguri de finanțare

Grafic 4. Solicitanți CEE 2020, pe zodii si praguri de finanțare

Leul si scorpionul, sunt zodiile cele mai putin interesate de Programul Casa Eficienta Energetic. Ele reprezinta doar 4% din totalul solicitantilor, cf. Grafic. 1. In acelasi timp, aceste doua zodii sunt inclinate sa mearga pe cel mai mic prag de finantare.

Fecioarele se inscriu in numar mic, dar tind sa tinteasca catre cer, respectiv pragul de 70.000 lei.

Ceas astrologic zodiacal

Sursa: Geta Energeta SRL | Sondaj efectuat pe un eșantion de 100 de solicitanți ai Programului Casa Eficienta Energetic.

Scrie un comentariu