Prin programul Casa Eficienta Energetic, statul Roman deconteaza 60% din cheltuielile eligibile din proiect, respectiv pana la 15.000 euro.

AFM deconteaza cheltuielile eligibile dupa terminarea lucrarilor de renovare si vireaza prima de eficienta energetica direct in contul Proprietarului casei. Practic beneficiarul ar trebui sa aiba toata suma de bani necesara renovarii, urmand sa primeasca de la stat 60% din totatul cheltuielilor eligibile.

Buget Renovare – Programul Casa Eficienta Energetic 2020

In acelasi timp, beneficiarul este obligat să facă DOAR dovada achitării propriei contribuții (40%), odată cu depunerea dosarului de decontare. Astfel, beneficiarul nu trebuie sa dispuna de valoarea totala a investitiei ci trebuie sa dovedeasca plata doar a celor 40 % din totalul cheltuielor eligibile. 

Mai mult decat atat, in sustinerea ipotezei de mai sus  vine Art.6, alineat 10 din Contractul de finantare, conform caruia “Beneficiarul este obligat să transmită Autorităţii dovada achitării valorii finanţate din Fondul pentru mediu în termen de 30 de zile de la efectuarea plății cererii de decontare”.

Daca furnizorii cu care lucram pentru renovarea casei, vor accepta termene de plata extinse (dupa acordarea fondurilor prin Program) atunci nu este nevoie sa aveti toti banii necesari renovarii casei.

Geta Energeta lucreaza la lista cu furnizorii care sunt dispusi sa primeasca pana la 60% din bani, abia dupa decontarea cheltuielor prin program. Aceasta va fi publicata pe site.

Lista va cuprinde furnizori specializati pentru executie de lucrari/ prestare servicii si echipamente si sisteme de iluminat, etc., tot ce poti avea nevoie pentru renovarea energetica a casei tale in cadrul programului Casa Eficienta Energetic.

AFM nu deconteaza lucrarile efectuate in regie proprie

Vrei sa te inscrii in programul Casa Eficienta Energetic cu scopul de a renova eficient locuinta ta din punct de vedere energetic si al emisiilor de dioxid de carbon?

Comanda serviciile de consultanta oferite de Geta Energeta.

2 Comments

  1. stanciuvali1978@gmail.com Reply

    Buna ziua!Vresu sa ma inscriu si eu in acest program cu casa verde si doresc mai multe informatii.Multumesc

Scrie un comentariu