Geta Energeta este prima și singura platformă de comerț online din România destinată serviciilor de audit și certificare energetică prestate la nivel național. De curând, proiectul a primit o finanțate de 50.000 de euro, obținută în programul factory by Raiffeisen Bank.

Fondatorii platformei susțin că prin acest proiect își asumă datoria de informare publică privind schimbările legislative, politicile și programele în vigoare, precum și despre noutățile din tehnologie și practicile privind eficiența energetică.

Misiunea proiectului Geta Energeta este crearea și asigurarea accesului tuturor auditorilor energetici din România la piața de audit și certificarea energetică a clădirilor din România prin unirea sub un singur nume a tuturor auditorilor atestați și activi.

Platforma este creată de un startup înfiinţat la finalul lunii iunie de către doi asociaţi. Valentina Tambou, cu pregătire profesională în administrarea afacerilor și peste șase ani de experiență în acest domeniu, și Bogdan Uță, fondator al unei agenții de marketing și dezvoltare web.

“Credem în proiectul Geta Energeta, în ciuda unei piețe fragmentate și opace în care intrăm. Ne lovim de date statistice incomplete referitoare la parcul național imobiliar și ne confruntăm cu o imagine peiorativă în rândul cetățenilor asociată certificatului de performanță energetică. Este mult de muncă în domeniul eficienței energetice a clădirilor. Noi ne-am propus să începem cu o informare corectă și completă a cetățenilor. Nu mulți se gândesc la consumul zilnic de energie necesar pentru funcționarea propriei locuințe, însă și mai puțini înțeleg impactul unui consum ridicat de energie asupra mediului înconjurător”, a declarat Valentina Tambou, cofondator Geta Energeta.

Citeste articolul integral in Green Report:
https://www.green-report.ro/geta-energeta-platforma-online-certificare-energetica-finantare-50-000-euro-raiffeisen-bank/




Sus