Etape intocmire certificat energetic:

1. Verificarea documentatiei

Vezi documentele necesare pentru intocmire CPE

2. Inspectia fizica

Consta in vizita la locatie pentru masuratori.

3. Livrare certificat

Certificatul este livrat in format digital si print.

Serviciile constau in urmatoarele:

 • Studiul documentatiei existente: Cartea Constructiei
 • Efectuarea vizitei la locatia imobilului pentru inspectarea elementelor constructive si a instalatiilor in general. Practic corelarea acestora cu proiectul tehnic de executie.
 • Extragerea datelor necesare si efectuarea calcului energetic al cladirii.
 • Intocmirea certificatului de performanta energetica si completarea anexei acestuia.
 • Eliberarea Certificatului de Performanta Energetica pentru imobil, stampilat si vizat de auditor energetic atestat.
 • Transmiterea unui exemplar al certificatului de perfomanta energetica la MDRAP.

Certificatul energetic cuprinde, anexat, recomandări de reducere a consumurilor de energie ale clădirii, cu excepţia cazurilor în care nu există potenţial de reducere semnificativă al acestora comparativ cu cerinţele minime de performanţă energetică în vigoare la data elaborării certificatului, precum şi estimarea economiei de energie prin realizarea lucrărilor de creştere a performanţei energetice a clădirii.

Certificarea energetica se va efectua in baza legislatiei in vigoare, adica legea 372/2005, modificata si completata, cu metodologia aferenta, de catre ingineri auditori acreditati.
10 ani de la data eliberării înscrisă în certificat, cu excepţia situaţiei în care, pentru clădirea/unitatea de clădire la care există certificat în valabilitate, se efectuează lucrări de renovare majoră care modifică consumurile energetice ale acesteia.
1 zi lucratoare de la data punerii la dispozitie a tututor informatiilor necesare si vizita la locatie.
1 exemplar CPE in original (poti oricand sa mai ceri un certificat in original) + CPE copie scan pe email.
Nota: Forma şi conţinutul-cadru ale certificatului de performanţă energetică se aprobă prin ordin al ministrului dezvoltării regionale şi administraţiei publice.

Alege cea simpla modalitate de comanda:

Comanda certificatul energetic online

  Pasi usor de parcurs in 3-4 minute:
 1. Selecteaza din meniu tipul de imobil pentru care ai nevoie de certificare energetica (garsoniera, ap. 2 cam., ap. 3 cam., ap. 4 cam., ap. 5 cam., casa, cladiri civile).
 2. Completeaza datele referitoare la imobil si da click pe Adauga in Cos.
 3. Completeaza datele tale de indentificare si facturare.
 4. Alege modalitatea de plata.
 5. Trimite comanda

Automat ti se va genera un cont de utilizator, in care ai acces pe baza de email si parola, si te bucuri de toate beneficiile oferite.

Comanda telefonica: 0752 323 323

Pentru a face comanda telefonic, suna la numarul de telefon 0752 323 323 si un reprezentant de vanzari Geta Energeta va prelua toate informatiile referitoare la comanda ta.

Comanda prin email: office@energeta.ro

Pentru a face comanda via email, trimite-ne un email la adresa office@energeta.ro, continand cererea ta de servicii de certificare de performanta energetica.

Un reprezentant de vanzari Geta Energeta va lua legatura telefonica cu tine, pentru a prelua toate informatiile referitoare la comanda ta.

Comanda prin WhatsApp: 0752 323 323

Pentru a face comanda pe WhatsApp, scrie-ne la numarul 0752 323 323, iar un reprezentant de vanzari Geta Energeta va lua legatura cu tine pentru a prelua toate informatiile referitoare la comanda ta.

Intrebari frecvente:

"Certificat energetic" = Certificat de performanta energetica (CPE)

Certificatul de performanţă energetică (CPE) – este un document elaborat conform metodologiei de calcul al performanţei energetice a clădirilor, prin care este indicată performanţa energetică a unei clădiri sau a unei unităţi de clădire şi care cuprinde date cu privire la consumurile de energie primară şi finală, inclusiv din surse regenerabile de energie, precum şi cantitatea de emisii în echivalent CO2.

Afla mai multe

Cele mai intalnite situatii in care certificatul energetic este obligatoriu de prezentat, conform legii:

 • Receptia cu autoritatile (solicitat de reprezentantii autoritatilor)
 • Vanzare-cumparare (solicitat la notar)
 • Inchiriere imobil (solicitat la ANAF)
Afla mai multe
Certificatul de performanţă energetică se elaborează pentru
 1. Categoriile de clădiri, enumerate mai jos şi unităţile acestora, care se construiesc, se vând, se închiriază sau sunt supuse renovărilor majore:
  locuinţe unifamiliale, blocuri de locuinţe, birouri, clădiri de învăţământ, spitale, hoteluri şi restaurante, construcţii destinate activităţilor sportive, clădiri pentru servicii de comerţ, alte tipuri de clădiri consumatoare de energie.
 2. Clădirile aflate în proprietatea/administrarea autorităţilor publice sau a instituţiilor care prestează servicii publice.
Afla mai multe

Certificarea şi auditarea energetică a clădirilor se realizează de către auditorii energetici pentru clădiri, atestaţi de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, în calitate de autoritate competentă în domeniul construcţiilor.

Afla mai multe
Sus