Bugetul alocat este de 75 de milioane de lei. Bugetul alocat pentru Rabla electrocasnice este considerabil mai mare decât în ediția trecută, din 2019, când a fost doar de 40 de milioane de lei, iar noutatea este ca in acest an, fiecare domeniu de electrocasnice va avea propriul buget.

În cadrul programului, persoanele fizice beneficiază de vouchere de pana la 500 lei, pentru achiziționarea de echipamente electrice și electronice de uz casnic, cu eficiență energetică clasa A++ și A+++, dacă predau echipamente electronice vechi

Voucherele sunt valabile timp de 15 zile de la emitere.

cf. Ghid

Ce aparate se pot schimba și care sunt condițiile ?

Produsele noi se pot achiziționa numai la predarea efectivă a unui produs vechi, din aceeași categorie.

De exemplu: frigider vechi pentru un frigider nou;

Excepție:

  1. mașinile de spălat vase și uscătoarele, care pot fi achiziționate la schimb cu orice alt produs inclus în program;
  2. laptopurile și tabletele care pot fi achiziționate la schimb cu un echipament de tip calculator personal, compus din unitate centrală, monitor, tastatură şi mouse) și de o eficiență energetică inferioară;
Reducerea se aplică doar în cazul în care produsul cumpărat are o valoare cu 50% mai mare față de valoarea voucher-ului. (de exemplu un voucher în valoare de 400 de lei poate fi aplicat pentru o comandă cu o mașină de spălat rufe ce valorează 800 de lei sau mai mult).
Etapele desfășurării Programului Rabla Electrocasnice
  • Prima săptămână o să fie de înscriere, de înregistrare în sistem pentru toți cetățenii care doresc să participe în program.
  • La o săptămână, pornește partea programului pentru cele trei componente: mașini de spălat rufe, mașini de spălat vase, mașini de uscat rufe şi frigidere. Practic se subvenționează schimbarea aparaturii electrocasnice care consumă cel mai mult în casă.
  • O etapă ulterioară este dedicată pentru laptopuri, tablete şi televizoare.

Anunțul din data de 06.05.2021 prin care ministrul Tanczos Barna, semnala la Digi24, demararea programului, Rabla pentru electrocasnice” in data de 1 4mai 2021,  îl puteți vedea accesând următorul link:

https://www.digi24.ro/stiri/economie/consumatori/rabla-pentru-electrocasnice-incepe-in-14-mai-ce-aparate-se-pot-schimba-si-care-sunt-conditiile-1520283

Scrie un comentariu